JIROMOTO Vysočina cup-Kostelec nad Černými lesy

05.06.2021 02:40

Konečně se to rozjelo. V sobotu 5.6.2021 se uskutečnil 1.závod v tomto roce, Vysočina cup v Kostelci nad Černými lesy, kterého se zúčastnili i naši kluci, Jaromír a Tomáš Pavlíkovi. Oba se nahlásili do třídy OPEN.

Podle pořadatele se sjelo asi 150 pilotů. Na to, že se jelo ještě pár dalších podniků, vcelku solidní počet. Asi se mnou budete souhlasit, že se vyskytlo pár chyb, které tento závod provázely. Především neskutečné množství prachu, který ztrpčoval život jak jezdcům, tak všem přítomným. Další chyba: nedostatek občerstvení (pití), a dalšího. 

Ke všemu neskutečné horko a dusno. Za to ale může ten nahoře.

 Na druhou stranu je třeba uznat, že se jelo na vcelku nové trati, kde Pepa Splavec dělá možné i nemožné, aby se vůbec takovýto závod mohl uskutečnit. A ne jenom on, i jeho dcera Kristýna a další lidé z Kostelce a okolí. 

Do budoucna připravuje rozvod vody atd.. 

Ke klukům.

Jaromír zajel naprosto fantasticky, v první rundě skončil na třetím a ve druhé na 2.místě, to znamená celkem druhé místo, když prohrál jenom s Lukášem Mohauptem, domácím borcem.

Tomáš má trochu smůlu v tom, že jede moto 125 ccm. Kostelec je trať nahoru, dolů, a ta stopětadvacítka v těch kopcích ztrácí. I tak výborně zabojoval, porazlil dost závodníků na silnějších strojích. 1.jízda deváté, 2. jedenácté, celkově desáté místo. 

Zmínit se musím ještě o Anetě Sichrovské, kamarádce našich borců, která vybojovala celkové 2.místo mezi děvčaty, kterých se sešlo osm. Gratulace.

Oběma klukům patří obrovská pochvala.

Nevím, kam se vyrazí tenhle týden. Zatím se o tom diskutuje.

Výsledky.

1.jízdy

2.jízdy