SMSPce Třemošnice

08.04.2017 21:55

Prvního letošního závodu jsme se zúčastnili na SMSPCE v Třemošnici. Jel ale jenom Tomáš, Jaromír má ruku stále v sádře. Protože celý týden stálo počasí za nic, byla docela obava, jak bude trať vypadat. Vyjížděli jsme už v pátek a kvůli rozmáčeným parkovištím bylo pro některé jezdce problematické tam vůbec najet. Nám se to povedlo, a tak Jaromír nejmladší roztopil gril a připravil véču. Už jenom pohled na trať dával tušit, že sobota bude hodně na hraně a to se potvrdilo. Navíc celou noc pršelo. Kdo zná trať v Třemošnici, ví jaké lepidlo tam vznikne po dešti. Sundat ho z motorky není nic jednoduchého, nebere ho ani wapka. Dopoledne pořadatelé zhodnotili situaci a rozhodli o některých úpravách. Třídu 50 ccm zrušili úplně, 65+85 ccm ani nepustili do seznamováku, několik úseků museli vynechat i pro velké motocykly. Pár lidí to dokonce vzdalo a odjeli domů. My sami jsme se hodně rozmýšleli, zda to také nevzdat, ale vydrželi jsme a dobře jsme udělali, poněvadž samotné závodní jízdy se jely na "kostičkách".  Sice místy koleje, ale všichni se s tím poprali  velice dobře. 

Bylo trochu zmatků v rozpisech, ale bylo to způsobeno různými přesuny tréninků. Tak se stalo, že ve třídě 65+85 ccm pár kluků nestihlo start 1. rundy. Doplatil na to hlavně jezdec se startovním číslem 221 (jméno mi bohužel vypadlo), který měl na stupně vítězů. 

Tomáš, který startoval s novým designem na motorce si vedl velice dobře i když byly obavy jak to zvládne, přeci jenom nemá tolik natrénováno, ale klobouk dolů. V první jízdě 4. místo ve druhé páté a páté i celkově. Tome super. 

Byl to hodně vydařený závod i když byl po fyzické stránce hodně náročný, jak pro jezdce, tak pro doprovod. Nejvíc utahaný byl ovšem Ben, což je můj pes, kterého musím brát sebou a je to už opravdu starý pán, ale zvládnul to.

Příští závod budeme teprve zvažovat.

Video.