S-S speedcross Krupá u Českého Brodu-6.5.2017

06.05.2017 18:00

Tak tenhle podnik se Pepovi Splavcovi povedl. Sice první seznamováky byly hodně mokré, takže ti první, kteří do toho vlétli (hobíci a 65+85 ccm), toho měli plné "brejle", ale postupem času se to zlepšilo do "idoše". Už kvaldy se jely na ideálním povrchu a bylo to čím dál lepší. Trochu zaskočilo startovné, které se oproti loňsku zvedlo o 100Kč, přitom třeba na SMSPCE se platí pouhé čtyři stovky (aspoň pro malé). Účast byla vcelku obstojná. 

Co říct k našim jezdcům?

Začnu Tomášem, který zajel životní závod, když vyhrál jak kvaldu, tak obě závodní jízdy, takže plných padesát bodů. A to jezdí na motocyklu z roku 2012. Jak v kvalifikaci, tak v obou rozjížkách nedal ostatním ani tu nejmenší šanci a vyhrál o parník.

Jaromír měl v první jízdě hodně smůly, když ho hned po startu v 1. zatáčce sestřelil soupeř a než se podařilo dát do kupy motocykl (hnutá řidítka), tak soupeři měli půl kola náskok. Sice nasadil velkou stíhačku, ovšem na lepší než 7. příčku to nestačilo. Ve druhé rundě se rvali s Pavlem Polákem o pátý flek, vlastně udělali závod. Ve finiši si Jaromír neuhlídal pozici a v poslední zatáčce před cílem ho Pavel dostal. Jednoznačně chyba Jaromíra, ale za bojovnost zaslouží pochvalu. Ještě večer se mančaft přesunul do Ledče/Sázavou, kde se jel druhý závod SMSPCE.

Výsledky najdete v sekci Výsledky.

Foto.

Video.