S-S speedcross Votice 1.5.2018

02.05.2018 06:19

Konečně mohli jet oba kluci, i když Tomáš jenom 1. jízdu. K tomu se ještě vrátím.

Po dost intenzivním trénování po závodu v Podluhách, kde Jaromír ještě laboroval se zlomeným palcem na levé noze, se mohl postavit na start svého prvního podniku na stopětadvacítce. Sice se sám rozhodl, že pojede jenom hobby MX2, protože si nevěřil, ale jeho obavy byly naprosto zbytečné. Už v kvaldě ukázal, že to bude hodně dobré. Po vynikajícím startu, kdy se objevil na druhém místě, si dojel pro 6. místo. Mmch., startovalo 28 jezdců. Později byli dva vyloučeni ze závodu, kvůli porušení pravidel, když neuvedli, že mají licenci sk.A. V první jízdě Jaromír na startu zaspal, ale přesto se z 24. místa dokázal prodrat až na místo dvanácté. Ovšem v rundě číslo dvě ukázal, že něco umí. V této jízdě dojel na skvělém pátém fleku. Celkově deváté místo. Naprosto vynikající výsledek.

    Jdeme na Tomáše. Jeho achilovkou jsou, bohužel, starty. Ovšem něco jiného jsou potom samotné jízdy, kde se projevuje jeho výborná fyzická kondice, kdy dokáže jezdit kolo co kolo v jedné vteřině. V kvalifikaci, i po špatném startu, utrhnul 9. místo, v 1. jízdě místo osmé. Startovalo 20 pilotů.

Proč Tom nejel druhou rundu? Před ní se mu udělalo hodně špatně, dokonce zvracel, tak se sám rozhodl tuto jízdu vynechat. 

Celý tento podnik, z pohledu obou jezdců, považuji za vemi vydařený.

Výsledky 85 ccm.

Výsledky hobby MX2

Foto.

Video.