KP Jižní Čechy-Netolice 27.5.2017

28.05.2017 13:15

Tak kam? 

SMSPCE v Opatově, nebo SMS JČ v Netolicích? Po zvážení všech pro i proti to vyhrály Netolice, hlavně vzhledem k rychlejší dopravě, i když kilometrově naprosto stejné.

Takže po čtyřech letech opět Netolice. Jaromír zde už jednou jel, stejně jako jeho táta (před 30 lety), pro Tomáše novum. Trať proti minulosti dost změněná, sice náročná, ale docela fajn. Pořadatelé  udělali hodně práce, bylo srovnáno a ještě v pátek večer se mohutně kropilo.

Jezdců bylo cca 175. Nejvíc, jak už je zvykem, „vetrošů“. Počasí nic moc (velké vedro), takže kluci dostali docela zabrat, ale poprali se s tím hodně dobře.

Jak dopadli?

U Tomáše musím opět zmínit jeho pět let starý motocykl, ale to co předvedl, byla prostě bomba. V 1. rundě dojel v pětašedesátkách jako třetí, ve druhé jízdě po nádherné bitvě s Adamem Levákem skončil čtvrtý. U této jízdy se chci zastavit. To, co tam předvedl jeden z jezdců v závěru jízdy, bylo na „přesdržku“. Zcela evidentně bránil Tomášovi v předjetí, když ten už hodně tvrdě útočil právě na Adama. Při tom Adama v pohodě pustil. Bohužel jsem si nevšimnul startovního čísla. Tak bych chtěl, aby se ten dotyčný aspoň trošku zastyděl. Takže celkově 4. místo.

Jaromírovi se také vcelku dařilo, a opět zmiňuji jeho motorku, která je již také čtyřletá. Nejlépe to bylo vidět v tom taháku po startu, jak ostatním klukům ty stroje jedou. V první rundě osmý flek, ve druhé deváté, celkem 9.místo.

Já jsem byl rád, že jsem konečně poznal p. Petra Rejska a jeho syna, kteří klukům hodně pomohli s vybavením (dresy, pneu a další). Za to jim patří dík.

Hodnocení? Prima víkend, bezva závody. Příští podnik: S-S speedcross Votice 3.6.2017.

Držte klukům palečky!

Výsledky.

FOTO.