2014

19.06.2015 11:01

Vítejte v roce 2014.

 

 

SMS Pardubice_Rudník 6.9.2014

 

 

 

Docela vydařený víkend, až na hororovou cestu do Rudníku. Počasí super, trať sice pro kluky neznámá, ale zvládli jsme to všichni. Trochu nás překvapila docela malá účast závodníků. Pořadatelé se snažili celou noc, i když pro ty nejmenší trať v jednom místě nakropili až moc, takže někteří s tím měl dost problémů.

 

Tomáš dojel celkově na 8. místě, když ve druhé rundě udělal pár chyb. Škoda, mohl být o stupínek lepší. Na druhou stranu je třeba brát do úvahy, proti jakým „chlapům“ jel (viz foto). Celkově poskočil na 11. místo.

 

Jaromír zajel v rámci možností (stálá laborace s tlumením), v obou jízdách sedmý, celkově také. V celkovém pořadí je desátý.

 

Příští závod jedeme v KOZMICÍCH 21.9. v rámci Sedlčansko-Slapského speedcrossu.

 

FOTO z Rudníku.

 

Děda Pavlík


Sedlčansko-Slapský speedcross_Slapy-26.7.2014.
V pátek 25.7.2014 jsme vyrazili na další podnik Sedlčansko-Slapského speedcrossu, na trať malého MS na Slapy. Počasí nic moc, velké vedro, 
ale v sobotu to bylo ještě horší. Dost zklamala celková účast, protože přijelo pouze 110 pilotů. To na tomto seriálu nebývá zvykem.
No nic, jdeme k našim klukům. Tomáš dojel celkově na 8. místě, a to po potížích v každé jízdě, průběžně si udržel čtvrté místo, Jaromír dojel v 
obou jízdách na 5. místě, celkově poskočil o jednu příčku na místo šesté. Ještě se vrátím k Tomášovi. Je ve své třídě absolutně nejmladší a 
jeho čas teprve přijde.

Foto.

Video.


SMS Pardubice-Žamberk 21.6.2014

V pátek 20.6. jsme se vydali do Žamberka, kde před téměř 30 roky startoval i táta Tomáše a Jaromíra Pavlíkových. Cesta dlouhá (160 km), ale dnes se to už dá, díky dálnici a obchvatu HK, zvládnout vcelku rychle. Bohužel s námi nemohl i Tomáš, který onemocněl.

 

Po příjezdu za chvíli začalo pršet a tak byly docela obavy, jak bude vypadat trať ráno. Ale sobota už byla super, rychle to vysychalo a tak se šlo na věc. 
Pro Jaromíra nová trať, tak začátek byl opatrnější, potom se ale rozjel. 
V 1. jízdě skončil osmý, druhou dokončil také na osmém, celkem také osmý.

Doufali jsme, že se objeví i Olda Střítežský, ale nedorazil, byl tam jenom Jan Jílek.
FOTKY.
https://jarompav.rajce.idnes.cz/SMS-Pardubice_Zamberk_21.6.2014
VIDEO.
https://jarompav.rajce.idnes.cz/SMS-Pardubice_21.6.2014-video#Produce_10.jpg


 

Reportík ze Sedlčansko-Slapského speedcrossu-SEDLČANY 14.6.2014.

 

Tak se našim klukům (Tomášovi a Jaromírovi Pavlíkovým)konečně povedlo, po dlouhé pauze, způsobené nefunkční dodávkou, zúčastnit se dalšího závodu, a to Sedlčansko-Slapského speedcrossu v Sedlčanech. Jelikož se v tomto termínu jelo i MMČR junior, nesešlo se tolik jezdců, kolik jich v tomto seriálu startuje. Nic to ale nemění na tom, že to byl velice povedený podnik.

 
 
 

Počasí naprosto super, trať docela připravená, chuť závodit veliká.
Ve třídě 65 ccm se Tomáš v 1. Jízdě umístil na 4. místě, ve druhé po pádu dojel pátý, celkově také pátý. V celkovém pořadí, po dvou závodech, poskočil z jedenáctého na 4. místo.
Třída 85 ccm: Jaromír v 1. rundě páté místo, ve druhé šestý, celkově šesté místo, v seriálu se vyšvihnul ze čtrnácté pozice na sedmou.

 

Příští závod nás čeká v Žamberku 21.6.2014, což je SMS Pardubice.

Děda Pavlík


 

SMS Pardubice-Trutnov 24.5.2014
 

Máme nebo nemáme vyrazit na Trutnov, kde se jel další závod SMS Pardubice? Převodovka naší dodávky nám moc dobré vyhlídky nedávala, ale nakonec jsme to risknuli. Navíc při odjezdu z domova začalo to, co celý týden předpovídali meteorologové, totiž bouřky. Celou cestu do Trutnova neuvěřitelně  lilo, a to ještě v jednu hodinu v noci.

Ale zvládli jsme to. Po příjezdu na místo nás nemile překvapilo, že nebylo kde parkovat. Pokud pořadatel myslel parkovištěm neposekanou louku! Trať samotná byla ale perfektně připravená. Je to náročná trať, rychlá a hodně technická.

Co se týká kluků, Tomáše a Jaromíra Pavlíkových, tak jsme měli obavu, zda to Tomáš dá. V seznamováku třikrát spadnul, tak jsme ho vzdali. Mirda na blátě umí, tam problém nebyl.

Ovšem v kvaldě bylo všechno jinak. Trať pomalu vysychala a tak do toho šli oba.

Jaromír „Mirda“ v první jízdě desátý, ve druhé jízdě také, celkem 11.místo,super.

Tomáš v obou jízdách osmý, celkově také osmý.

Velký dík všem sponzorům a Oldovi Střítežskému, celému teamu.


NOVA cup 3.5.2014

 
 

Při pátečním lijáku jsme se rozmýšleli, zda vůbec na tento podnik vyrazit. Ovšem oba kluci si prosadili svou a tak se v pátek k večeru vyrazilo. 
Nakonec se ukázalo, že jsme udělali dobře. V sobotu ráno bylo všechno jinak. Sice kosa, ale terén byl fajn, navíc, když jako první startovali starší jezdci, kteří trať vyškrábli a pak byl terén super, prostě kostičky.

 
 

Mirdovi se vůbec nedařily starty. Všechny tři (kvalda i obě jízdy) jako přes kopírák. Prostě katastrofa. Navíc 1. rundu kvůli pádu nedokončil, povedlo se mu nalomit zadní blatník a v držáku ohnout výfuk. 
Ve druhé jízdě, až na ten start, se pral docela statečně a je znát, že si na motocykl zvyká.

 
 

Tomáš na to, že jezdí teprve cca 4 měsíce se jeví jako velký bojovník, který nerad prohrává a někdy to je pro nás až na srdeční zástavu.
Jinak je to, když jsou dva jezdci, docela honička.

 

Hodnotím jenom naše kluky, byli tam i Martincovi, ale netroufnu si Miloše hodnotit. Jenom co jsem viděl, je fakt dobrý, i když také spadnul (nezaviněně) po kolizi se soupeřem.

 

Účast na tomto závodě bych viděl vcelku pozitivně.

 

 FOTO.
Video

 

Jaromír Pavlík sn.

1.5.2014 Votice

Tak jsme se konečně dočkali, po anabázi s pérováním, a jeli jsme na 1.závod do Votic, kde se jel první podnik Sedlčansko-slapského speedcrossu.
Sjelo se 180 jezdců a bylo se na co koukat. Na Mirdovi je ještě vidět, že má z pětaosmdesátky respekt, ale stále se lepší. Tomáš se statečně pere s pětašedesátkou a jde také hodně nahoru.

V sobotu 3.5. jedeme na NOVA cup do Benátek/Jiz. Držte klukům palce.

Fotky z Votic.
Video.

 

8.3.2014

Zdravím všechny příznivce motocrossu. Tak nám opět začíná sezona a věřím, že bude stejně parádní jako ta minulá. Mirda má konečně moto o objemu 85 ccm a to KTM. Tomáš zdědil pětašedesátku a zatím se učí. Mirda má st. číslo 333 a Tomáš 91.

Letos bychom chtěli jet pouze 2 seriály a to Sedlčansko-slapský speedcross a NOVAcup. 

Držte klukům palce a podívejte se na jejich první kroky na silnějších strojích ZDE.