2012

19.06.2015 10:56
Vítejte v roce 2012.
10.11.2012 Vyhlášení Country Crossu za rok 2012.
Vše se odehrálo na Šiklově mlýně a bylo to krásné zakončení celé sezony. Foto  a video sem dávám pouze z vyhlášení 50+65 ccm. Sezonu se pokusím zhodnotit až si trochu srovnám celé dění v roce 2012. Mějte proto trpělivost.

Foto.
Video.




4.11.2012 MČR CC VÍCENICE u Mor. Budějovic
Tak nám pomalu končí sezona. Tento podnik byl v tomto roce poslední. O této trati jsme slyšeli dost chvály, ale skutečnost předčila očekávání. VYNIKAJÍCÍ! 
Je to vcelku nová trať a tak jsou tam ještě malé zádrhely, konkrétně málo prostoru pro paddock. To ale určitě brzy zvládnou a pak to nebude mít chybu.

Trochu mrzelo, že ty děti  nepustili aspoň  na kousek  této skvělé tratě a udělali jim krátké kolečko na louce. Byla velká škoda, že těch "špuntovek" dorazilo málo.
Mirda potřeboval udělat 26 bodů aby si udržel celkové 3. místo, udělal jich 38 a tak už nebylo co řešit. V tomto závodě skončil 3. a v celé sezoně také.SKVĚLÉ!!!
Uvidíme, jak se ČSMS popere s příštím rokem. 

Foto.
Video.
Výsledky.



13.10.2012 S-S speedcross Sedlčany.
Jednoznačně skvělý podnik. Počasí vynikající, organizace totéž, lidí jako máku, trať "kostička", prostě paráda. Byl to poslední závod tohoto poháru a tak se vyhlašovaly i celkové výsledky. Po skončení závodu se tradičně podával vynikající ovárek, ZDARMA, nálada byla výborná, není co dodat. Jenom takovou maličkost: seznamovák byl pro 50+65ccm jenom na 2 kola. A to je MÁLO!
Mirda zajel jak jsem ho doposud neviděl, jel na úplně novém motocyklu, bil se jako lev, bylo vidět, že ho to hodně baví. Poprvé nedostal od těch starších celé kolo, ale pouze půl. Vynikající! Celkově za celý rok skončil na krásném 5. místě.
Teď pojedeme ještě jeden countrycross v rámci MČR, a to ve Vícenicích u M. Budějovic 4.11.2012, kde Mirda má šanci na celkové 3. místo. Musí udělat 26 bodů a má to doma, tak mu držte palce.

Foto.
Video.
Výsledky.


6.-7.10.2012 MČR CC KAMÝK u LITOMĚŘIC.
 Tady, i když to bylo opět v neděli, se to pořadatelům povedlo, a to hlavně tím, že přejímku pro děti udělali až od 11.00 hodin a tak jsme nemuseli vyrážet už ráno ve čtyři hodiny. Jeli jsme tam sice s hrůzou, protože celou noc ze soboty na neděli neskutečně lilo a déšť ustal až v 9 hodin druhý den.  Tentokrát se vezla motorka i pro  Tomáška i když jsme nevěřili, že na takovém terénu to k něčemu bude. Ale Tom se pochlapil a objel celá 4 kola. Fotky a videa dodám později, až budu mít i pravačku.
Teď jedeme poslední podnik S-S speedcrossu v Sedlčanech, a to 13.10.2012.

Foto.
Video.
Výsledky.

16.9.2012 S-S speedcross-Krupá.
Tak tady jsem, bohužel, kvůli zlomené ruce nebyl, takže jenom zprostředkovaně. Zatím to měl být nejslabší podnik celého seriálu. Téměř žádné informace, žádná vývěska v depu, pouze u startu. Pořadatel si musí uvědomit, že na to, aby jezdci nebo doprovod sháněli informace, které jsou každou chvíli jiné, prostě nelze. Přitom dost lidí z Krupé se zúčastňuje podniků, jako jsou Sedlčany, Votice atd., aby viděli jak to dělat. Tak snad se to příště povede!

Foto.
Výsledky.

15.9.2012 Třemošnice-NOVA cup
Tak tenhle podnik neměl chybu. Organizace na 1*, pěkné počasí a závod "odsejpal". 50, 65 a 85ccm jely dopoledne a tak už v poledne to měly za sebou. Trať byla "kostička", prostě nádhera. V obou malých třídách se sešlo poměrně hodně závodníků a bylo se na co koukat. Mirda se konečně chytil a zajel skvěle. Sice ne na bednu, ale bylo vidět, že ho to fakt baví, jel s obrovskou chutí. Máme smůlu, že tenhle pohár je hlavně na Moravě a pro nás skoro všechny závody dost daleko, takže Mirda jel jenom tu Třemošnici. 

Foto.
Video.
Výsledky.

8.-9.9. 2012 MČR CC Martinice v Krkonoších
Tak  jsme se zúčastnili MČR v crosscountry v Martinicích. Závod samotný se jel v nádherném prostředí, přesto si neodpustím pár kritických připomínek. V 1. řadě je velice nespravedlivé, že ti, co to mají kousek, mohli trénovat, což řády přímo zakazují. Vidět to bylo zejména na domácích. Píšu samozřejmně o třídách 50+65ccm. Za 2. je velkou chybou, že ti nejmenší  jeli až v neděli a to vlastně v poledne a navíc museli hodně dlouho čekat v tom největším pařáku. V sobotu se bylo na co koukat, protože pořadatelé vyhlásili soutěž dvojic o fin. odměny, tzv. prolog. Na závěr sobotního večera uspořádali docela pěkný ohňostroj.
V neděli bylo hodně velké vedro a tak to bylo jak pro jezdce, tak pro pořadatele velice náročné, ale docela to všichni zvládli. Jinak dobré zázemí, zejména občerstvení i když poněkud dražší, než jinde. Celý závod bych hodnotil kladně, až na ty dvě připomínky. Těm malým závodníkům bych přál, aby vyhlašování proběhlo co nejdřív po vydání výsledků. Je to únavné pro dospělé, natož pro děti.
Mirdovi tento podnik vůbec nevyšel, ale přesto si udržel celkově 3. místo. 

Foto.
Video.
Výsledky.

1.9.2012 S-S speedcross Sedlčany
Bahno, bahno a nic než bahno. Tak takto se dá charakterizovat tenhle podnik. I přesto, že byly dopoledne dost špatné podmínky, sjelo se dost jezdců všech kategorií. Dík patří i pořadatelům, kteří vyhověli žádosti rodičů a těm " špuntovkám" na padesátkách a pětašedesátkách trať zkrátili, t.j. vynechali výjezdy, které by, hlavně ti nejmenší, jen těžko zdolávali. Organizace, jako už tradičně, klapala na výbornou.
Mirda měl v 1. rundě trochu " blok" a tak nic moc. Po tátově domluvě ale ve 2. jízdě jel zase jako z praku. Kdo v Sedlčanech někdy jel na takovém terénu, jako byl tuto sobotu, ví, že to není nic jednoduchého, protože Sedlčanské bláto je jako malta. Příští závod jedeme MČR crosscountry v Martinicích v Krkonoších
 8.-9.9.2012.

Foto.
Video.
Výsledky.

 
25.8.2012 S-S speedcross  Kozmice
Výborný podnik. Počasí super, jezdců hafo, organizace na 1*. Když porovnám IMBU a tento závod, tak mi to vychází jako krajský přebor versus MS. Samozřejmně ve prospěch Sedlčansko-Slapského poháru. Kdo zná trať v Kozmicích, tak  byl dost překvapený, protože se pořadatelům povedlo dohodnout kus pole nad tratí a tím celou prodloužili. Sice rovina, ale spousta zatáček na "ucho" a tak se bylo na co dívat. Celý den "odsejpal" jak hodinky a tak v 17.00 se vyhlašovaly výsledky.
Mirda má po tom pádu v Jiníně pravděpodobně nějaký blok, a tak zatím nedokáže "prodat" co se tam naučil. Ale to se určitě poddá.
Další závod se jede v Sedlčanech 1.9.2012.


Foto.
Video.
Výsledky.


©Jaromír Pavlík senior
 
Letní tábor mládeže-Jinín 8.-12.8.2012
Tak tohle byla paráda, kterou uspořádalo centrum v Jiníně. Jako trenér tam vystupoval A. Zemen jr., který těm děvčatům a klukům dal, myslím, velice mnoho. Věnoval se opravdu všem, i těm nejmenším. Samozřejmě, byli tam zkušení jezdci i ti co vlastně začínají a mám dojem, že hlavně těm nejmenším dal p. Zemen opravdu hodně. Další, kdo se dětem věnoval, byl kondiční trenér p. Dunovský, který je naučil, jak se rozcvičit a jak posilovat. Opět skvělá práce. Sešlo se 12 jezdců, což by se mohlo zdát málo, ale opak je pravdou. P. Zemen se mohl věnovat opravdu každému.
Celá parta si jedno odpoledne zajela do Strakonic do bazénu, který byl příjemným zpestřením. Jinak byli všichni pomalu celý den na motocyklu.
Jenom dofám, že Mirda prodá to, co se tam naučil a můžu jenom potvrdit, že se ohromně zrychlil. Měl ale i trochu smůly, protože poslední den, hodinu před ukončením měl dost ošklivý pád, když se snažil vyhnout jezdci, který před ním upadnul a Mirda šel přes jeho zadní kolo, které ho katapultovalo ze sedla a šel přes "rejdy". Naštěstí se nikomu nestalo nic vážného. Ještě o jednom člověku se musím zmínit a to o slečně? zdravotnici, mimochodem moc hezké, která tam s námi trávila všechny ty dny a za to jí patří také díky, jako již oběma jmenovaným trenérům.
Jelikož tam s námi byl i Tom, kterému táta vzal také motorku na které jezdil Mirda ještě loni, tak si ji vyzkoušel a docela úspěšně ji zvládnul.
Velice vydařených pět dní.
Ještě jednou díky celému středisku.

Foto 1.část.
Foto 2.část

Video.

©Jaromír Pavlík senior

4.-5.8. 2012 IMBA Kozmice 
Tak v tomto termínu jsme se zúčastnili mezinárodního podniku mládeže v Kozmicích.
Nevím co o tomto závodu napsat. Vcelku to byl dost nepodařený podnik. Málo jezdců, žádná propagace a tím pádem žádní diváci. Zkrácená trať a kdo někdy jel v Kozmicích, tak ví, že i ta původní trať byla pro velké motorky úplně k ničemu. Za to zkrácení ovšem nemohou pořadatelé.
Nechápu, proč se některé kategorie  nesloučily. Stalo se totiž, že v jedné jízdě startovali 2 (slovy dva) jezdci. V jiné 6. To byla parodie motocrossu! Připadalo, že je to o tom: zaplať a o víc se nezajímej. Víc se mi ani nechce tento závod komentovat. Takže je to asi všechno.


Foto.
Výsledky.


©Jaromír Pavlík senior
7.7.2012 S-S speedcross Slapy.
Naše oblíbená trať opět nezklamala. Celá parta okolo Míly Neužila si opět mákla, a výsledek je zatraceně dobrý. Nový podchod pro diváky, nové posezení pro občerstvení, lavičky pro diváky, zkrátka zase o kus blíž k tomu MS. Lidí, jezdců i diváků, se sešlo docela hodně a myslím, že se nikdo nenudil. Počasí se také povedlo a tak se odjely docela fajn závody.
Jako tradičně na Slapech dostali odměnu všichni ve třídách 50+65 a 85ccm. To se jinde nevidí!
Mirdovi se dařilo na střídačku. V 1. rundě zajel hodně špatně, hlavně po technické stránce, ve 2. se do toho opřel, a jel jako z praku. Takže spokojenost jenom napůl. Teď pojede na sportovní soustředění a tak zatím na moto nebude mít čas.
Nejbližší podnik je 4.-5.8. IMBA v Kozmicích.

Foto.
Video.
Výsledky.


©Jaromír Pavlík senior
 
30.6.2012 AMA CUP-Votice
Celý týden nás strašili meteorologové velkým vedrem, ale to co se urodilo v sobotu , to  daleko předčílo i samotné PEKLO! Do jedenácté hodiny to jakžtakž šlo, ale potom to bylo něco neskutečného. Všichni, kteří sedli na motocykly a  ještě se snažili závodit, zaslouží obrovské uznání. Velikou pochvalu zaslouží i pořadatelé, kteří  tenhle podnik zvládli na  1*. Nikde žádný velký prach, hasiči to měli naprosto perfektně zorganizované. 
Klobouk dolů před lidma, kteří stáli na pozicích " mávačů".
Votičáci na trati provedli pár úprav, hlavně udělali podchod pro diváky, který je pod cílovým skokem a je docela vysoký, a tak se ti mladší malinko zarazili, ale zvládli to všichni na výbornou. Na startu se sešlo 23 jezdců, takže účast vynikajicí.
1. runda Mirdovi docela vyšla i když má stále pár hluchých míst, hlavně sjezdy a některé zatáčky.
Ve 2. měl obrovskou smůlu, protože skoro celou jel na prázdné přední gumě. Ale DOJEL!
Až na to vedro velice povedený podnik.
Další závod se jede v rámci S-S speedcrossu na Slapech 7.7.2012
Foto.
Video.
Výsledky.

©Jaromír Pavlík senior

16.6.2012 S-S speedcross Sedlčany
3. podnik  S-S poháru se jel opět za slunce, kterého bylo až příliš. Dopoledne to jakžtakž ještě šlo, ale pak se sluníčko začalo pořádně projevovat. Mám dojem, že tento den tu bylo o něco míň jezdců i když to může být dojem pouze můj. 
Trénik i kvalda dopadly dobře, ovšem závodní jízdy o něco míň, hlavně druhá runda. V té se klukům (Šimonovi i Mirdovi ) na startu splašili koně a tak sebou oba třískli o zem. Šimon na tom byl o dost hůř a tak druhou jízdu radši nejel. Doufám, že si opět neudělal ruku, kterou měl, tuším, nedávno v sádře. Šimone, doufám, že už je všechno OK. Mirda znovu zrychlil i když ostatní také, a tak zatím trochu nestíhá. Ovšem před tímto podnikem 3 týdny marodil, takže je málo vyježděný. Ale co, jede to jenom pro zábavu a tak spokojenost.
Další závody se jedou  30.6.2012 ve Voticích ale to je AMA cup, který pravděpodobně pojedeme.
Tak příště na viděnou.
Foto.
Video.
Výsledky.


©Jaromír Pavlík senior

Smůla
Tak tento rok nám zatím přináší  samou  smůlu. Mirda se nemůže vyhrabat z marodění a tak není nic najeto, ale snad tuto sobotu (16.6.) by už mohl jet další závod S-S speedcrossu v Sedlčanech. Pokud ovšem zase neulehne! Mladšímu Tomovi se podařilo kousnout válec na KTM junior, ale snad se to nezadřelo natvrdo.Zatím jsem se s jeho tátou o tom nemluvil. Začalo ho to docela bavit, a dost mu to jde, na to, že je mu 6 let. Tak uvidíme. Na ty Sedlčany jsme všichni docela natěšení a doufáme, že bude pěkné počasí a krásné závody. Takže nashledanou u příštího podniku.

©Jaromír Pavlík senior

26.5.2012 S-S speedcross

Krásné počasí, hodně lidí a výborná organizace, to byl druhý podnik S-S speedcrossu v Sedlčanech. Velice dobře připravená trať, pokropeno, prostě paráda. 
Je jenom škoda, že se sjelo pouze 12 jezdců kategorie 50 a 65 ccm, ale i tak se bylo na co dívat. V 1. rundě měl Mirda docela povedený start, ale z přemíry velké snahy v jedné ze zatáček přehnal akceleraci a šel na zem. Než ho stihnul Mirda senior zvednout a znovu natočit motocykl ( měl to k mladému dost daleko), tak mu celé pole poodjelo, což se mu už nepodařilo dohnat. Navíc upadnul ještě jednou, ale i tak zajel výbornou jízdu. Znovu bylo vidět opětovné zrychlení. Mirdova slabina zatím spočívá ve sjezdech a v průjezdech zatáčkami. Co se týká rovinek, může se začít srovnávat s těmi hodně dobrými. Takže tréninky budeme muset zaměřit na ty jeho slabinky. 
Druhá jízda se jela na dost silně pokropené trati, a tak to měli kluci dost těžký i když se s tím poprali všichni moc dobře. Mirda se dostal  do pořádné "cejchy", když ho předjel Šimon (Proučil) a vlítnul před ním do ( snad jediné) kaluže na trati a zalepil mu komplet celé brýle, takže Mirda dojel skoro poslepu. Přesto ho musím pochválit za velkou bojovnost. 
Musím se zmínit o Anetce Sichrovské, mimochodem jediné dívce, která válčí s klukama. Jak jsem se dozvěděl, tak si na tréninku ( ne v tomto závodě), zlomila nohu a tak ji chceme popřát, ať se rychle uzdraví a může začít kluky prohánět ( myslím tím na motorce).
Další, co musím zmínit, je vynikající bitva ve třídě "profi" mezi Radkem Tomanem a Volfem ( jméno jsem si, bohužel) nezapsal. To byla opravdu ukázka motocrossu. Bitva až do konce, kterou nakonec vyhrál Radek.
Jinak povedený podnik.
Příště jsme chtěli jet Benátky ( 2.6.), ale asi se tam nedostaneme. Tak zkusíme Poříčí ( 9.6.). Jinak další závod S-S s pojede opět v Sedlčanech a to 16.6. 2012.
Tak se mějte a zůstaňte zdraví.
Foto.
Video.
Výsledky.


©Jaromír Pavlík senior



19.5.2012 ARC Benešov

Po Mirdově nemoci jsme mohli konečně vyrazit do terénu a to na ARC (Amatér republika cup) do Benešova na Kavčák. Pořadatelé si objednali super počasí a tak se sjelo i dost lidí. Na to, že Mirda na motorce neseděl skoro tři týdny, kromě krátkého treninku na rozjetí, tak zajel skvělou 1. rundu, kde dojel na 7 místě, ovšem v balíku pitbiků, kde startují kluci daleko starší a zkušenější. V této třídě (AM) startují 50, 65 a pitbiky do 140 ccm. Ve druhé jízdě se Mirda připletl do hromadného pádu, když před ním upadli 4 piloti a tak odjížděl na posledním místě s velikou ztrátou, kterou už nedokázal stáhnout. V jednom ho však musím pochválit a to jakou má techniku jízdy. Je mu 8 roků a jako jeden z mála umí jezdit ve stupačkách. Za to mu musím dát velikou 1. Ta rychlost stopro přijde.
Tak v sobotu 26.5.2012 nashle v Sedlčanech.
Zatím ahoj.
Výsledky AM.
Foto.
Video.


©Jaromír Pavlík senior

5.5.2012

Tak se nám nepodařilo zúčastnit se 1. závodu Sedlčansko-Slapského speedcrossu, protože Mirda není úplně zdravý. Na doporučení lékaře musí odpočívat aspoň týden a tak pojede až příští podnik a to  26.5.2012, což jsou Sedlčany.


©Jaromír Pavlík senior
28.4.

MČR v crosscountry-Šiklův mlýn.

Čsms pořádal závod v crosscountry, kterých se poprvé v historii mohli zůčastnit i malí jezdci na 50 a 65 kubíkových motocyklech. My, co jsme si mysleli, že to bude selanka na louce, tak jsme jenom koukali. Náročná trať, i když zkrácená, dala prckům docela zabrat, ale zvládli ji všichni. Účast byla solidní, myslím celkově, škoda, že mladých se nesešlo víc, ale i tak paráda, až na velké vedro. Kvůli malé účasti byly sloučeny obě třídy a tak se bylo na co koukat. Věřím, že až se tyto podniky dostanou víc do povědomí lidí, tak se těch špuntů sejde víc.

Trochu k Mirdovi. V každé jízdě se mu povedlo upadnout, ovšem z přemíry velké snahy a navíc startoval pod slabou horečkou. Z motocrossu je zvyklý na 10 minutové jízdy, ale tady se jelo 2x20 minut s 10 minutovou přestávkou, kterou se Mirdovi podařilo nechtíc všem prodloužit, když mu před startem druhé rundy kiksla svíčka. Mohl ji vyměnit a tak na něj soupeři se startem počkali. Někdo nám půjčil svíčák, ale v tom fofru jsme toho dobrého člověka nezaregistrovali a tak ten klíč zůstal u pořadatelů. Pokud si ho dotyčný nevyzvednul, tak ať se na příštím závodě přihlásí! Jinak se Mirda neuvěřitelně zrychlil. Příští podnik se jedou Votice, v rámci Sedlčansko-Slapského speedcrossu, a to klasický motocross. Takže ahoj5.5.2012.
Pár fotek ze soboty.
TV Nova




Výsledky crosscountry-Šiklův mlýn.

50 ccm:                                                                              65 ccm:

1. Dominik Zajac                                                                1. Michal Apeltauer
2. Jiří Nacházel                                                                   2. Matěj Schlischka
3. Kristýna Mařáčková                                                       3. Jaromír Pavlík


©Jaromír Pavlík senior

22.4.

Tak dnes si to byl opět vyzkoušet Tomík a mám takový pocit, že ho to asi chytne a jeho táta bude muset v práci i nocovat. Motocykl má a to KTM 50, zatím tu nejmenší, ale v dílně stojí i ta větší na které závodil Mirda. Tak se necháme překvapit.Mirda je momentálně trochu nemocný a tak moc netrénuje, ale věřím, že to dožene. Jinak se chystáme na ten Šiklův mlýn a tak nám držte palce. Potom sem hodím jak to dopadlo. 

Tom začíná.

Zatím ahoj.

©Jaromír Pavlík senior

14.4.

Konečně jsme se dostali do terénu a to na trénink do Votic. Počasí se vydařilo a  tak si Mirda  po půl roce  bezva zajezdil. Po počáteční nejistotě se rozjel a docela nás překvapil, jak mu to šlo.  V letošním roce  chceme zkusit i crosscountry  ( pokud se stihne licence ), a to Šiklův mlýn, který se jede na konci dubna. Jinak bysme chtěli jet celý seriál  Sedlčansko- Slapského speedcrossu, což obnáší  9 závodů. Jede stejné číslo jako loni a to 91. Asi jste si všimnuli, že  stránka je v jiném designu, a jak doufám i lepším.

©Jaromír Pavlík senior