2013

19.06.2015 11:00

Vítejte v roce 2013.
 

Krupá 19.10.2013

Škoda, že pro tento podnik nebyla dostatečná prezentace. I přesto se sešlo poměrně dost jezdců, hlavně starších. 
Pořadatelé udělali maximum možného, vypustili kvalifikační jízdy, ale vypsali 3 jízdy závodní, takže si všichni docela užili. 
Dopoledne sice hafo bahna, takže se vytvořily hluboké koleje, ale odpoledne už bylo celkem OK. 
K jízdám:
Mirda si to chtěl skusit i mezi pětaosmdesátkama a tak šel na start. Nevedl si špatně, ale kolo před cílem mu motocykl přestal "řehtat" a tak nedokončil.

Horší bylo, že měl  jít hned na pětašedesátky, ale furt nic. 1. runda teda bez něj, ale zastoupil ho Tomášek, který jel 50 ccm a hodně dobře. 
Škoda, že v této třídě (50 ccm) se nesešlo víc pilotů, startovali pouze dva, ale poprali se s tím bahnem jako profíci. 

U Mirdy se měnila svíce, stále nic, až se přišlo na upadlý káblík od cívky, a šlo se na 2. rundu. 
Klasika, na startu Mirdovi moto zdechlo a než nastartoval, byli všichni pryč. Pak se do toho obul a dojel na druhém fleku. 
Tomáš v této jízdě první v 50 ccm.

Třetí  jízda jako přes kopírák, až na daleko lepší start, kdy odjížděl jako druhý a to až do cíle, takže celkově také druhé místo, 
protože z těch třech jízd se ta nejhorší škrtala. Tomáš opět první.

Zastavím se u druhého jezdce 50 ccm, Lukáška Kopřivy. Je mu něco málo přes 5 roků, jel na motocyklu, který není do terénu, 
ale v tom bahně bojoval opravdu statečně. 


Foto.
Video.

 

Sedlčansko-Slapský pohár Sedlčany 5.10.2013

DOBOJOVÁNO.
Poslední závod seriálu se jel v Sedlčanech. Počasí, až na ráno, úplně super, trať srovnaná, ale trochu slabší účast. Jel se totiž zároveň AMA cup v Pacově.
Nic to ale neubralo na vydařeném podniku. Motocykl jsme vzali i Tomášovi s tím, že se uvidí na místě jestli to dá. Úplně zbytečné obavy, sice v seznamováku v jednom výjezdu 2x nevyjel, ale vysvětlili jsme mu co s tím a potom naprosto bez problému. Popral se s celou tratí statečně a i když dojel poslední, tak za odvahu velké uznání.
Na to, že jezdí vlastně asi 4 měsíce to byl velký úspěch. Celkově v seriálu skončil na 5. místě ve třídě 50 ccm. 
U Mirdy, jako už tradičně, nevycházely starty, ale potom už nebylo co řešit, ztrátu ze startů dokázal na trati dohnat. Konečně si začal věřit a jede to co umí.
V tomto závodě dojel třetí, celkově poskočil na 4. příčku. PARÁDA!
Teď nás čeká pravděpodobně poslední runda, a to v Krupé 19.10.2012.

Foto.
Video.

 

Vizinger cup Poříčí 29.9.2013

Aby toho nebylo málo, tak hned druhý den jsme se vydali do Poříčí, na závod Vizinger cupu.  Tento seriál  jinak nejezdíme, ale máme to  za humny, tak  jsme vyrazili. Škoda, že nemohl  závodit  Tomáš,  nemá licenci.  
Seznamovák pod psa, ale kvalda už vypadala jinak. 
1. runda šesté místo a druhá to samé. V obou jízdách hodně dobré. Celkově také šestý.
V tomto závodě se zranil Luboš Kuchta, zlomil si nohu. Luboši brzo se uzdrav. Dost blbý pád měl i Martin Venhoda, ale ten mohl pokračovat a navíc tenhle závod vyhrál. Gratulace. Příští podnik 5.10.2013 Sedlčansko-Slapský pohár v Sedlčanech.

Foto.
Video.

 

Sedlčansko-Slapský pohár Kluky u Písku 28.9.2013

Paráda!!! Tenhle závod vyšel na 1*. A to oběma klukům, Mirdovi i Tomášovi. Dopoledne sice mlha, že nebylo vidět pomalu ani na řidítka, zima jako na Sibiři, ale odpoledne super počasí. Slušná účast a tak se bylo na koukat. První jízda se Mirdovi povedla a dojel na 4 místě, Tomáš skončil šestý, ve druhé dokonce 5. 
Druhá jízda: po dvou pádech Mirdy jsme to už pomalu odepisovali, ale pak začal konečně prodávat to co umí. Po velké stíhačce, kdy se dotáhl na šesté místo převedl něco co jsem osobně už nečekal, a na cílovém skoku, před poslední zatáčkou, dokázal doslova doskočit na místo páté. Takže celkově páté místo. Naprostá spokojenost, Mirdo super!!!

Foto.
Video.

Buell cup Třebíz 22.9.2013

Poslední závod Buell cupu se Mirdovi trochu nepovedl. Opět jeho tradiční špatné starty, i když 2. byl jakžtakž, navíc tentokrát nejel ani z půlky to co umí. Sice trať byla dost náročná, ale to byla pro všechny. Dost mu chybí sebevědomí. Katastrofální byly i zatáčky, o skocích ani nemluvím, tam hodně ztrácí. 
Organizace opět na úrovni, trať připravená, i po deštích se dalo jet. Nevím, co dál k tomuhle podniku dodat, snad jen to, že se snad Mirda pochlapí v dalším závodě, kterým je Sedlčansko-Slapský pohár 28.9.2013 v Klukách u Písku, a hned následující den Vizinger v Poříčí/Sázavou.

Foto.
Video.

Sedlčansko-Slapský pohár-Kozmice 14.9.2013

Tak k tomu konečně došlo. V tomto závodě se na start postavil i mladší bráška Mirdy a hóóódně nás všechny překvapil. Pořadatelé udělali moc dobrou věc, a to, že rozdělili třídy 50 a 65 ccm na dvě samostatné. Těm větším by ti mrňousové překáželi, a navíc by to bylo hodně nebezpečné, protože v padesátkách těch úplných noviců bylo víc. Ale v obou třídách se bylo na co koukat. V padinách kluci bojovali jako na mistrovsví světa a nedarovali si ani centimetr. Samozřejmě byly rozdíly, jeli spolu ti zkušenější s úplnými začátečnky. V 1. rundě dojel Tomáš po pádu na 9.místě, v druhé si to bohatě vynahradil a skončil 6. Celkově vynikající 7. místo. Tome, PARÁDA!

 Mirdovi se opět nedařily starty, které jsou pro něj v současnosti černou můrou. V samotných jízdách jede jako z praku, ale ztráty ze startů se těžko dohánějí. Ve druhém startu mu po přejetí žebříku dokonce zdechnul motor. Zabojoval a obě jízdy dojel na 6. fleku, takže celkově také šestý. Až na ty starty spokojenost a v trénincích se zaměříme hlavně na starty. Příští závod pojedeme v Třebízi a to je Buell cup, 22.9.2013, ovšem tam se nejedou padesátky, takže jenom Mirda. Držte palce!

Foto.
Video.

Trenink Krupá 8.9.2013

Jenom v rychlosti. Sešlo se pár prima lidí, kteří přivezli svoje motocrossové naděje. Skvělý zážitek.
Video.

NOVA cup Třemošnice 7.9.2013

FANTAZIE. Tenhle závod máme hodně rádi. Sice je to jediný podnik v tomto seriálu, ostatní jsou pro nás trochu z ruky. Nejlepší na tom je, že je to hotové už ve 12:00 hodin. Je to trochu fofr, nesmí se nic pokazit, na motocyklu, ale super. Sešlo se celkem 24 jezdců, 12 padesátek a 12 pětašedesátek. Všem se omlouvám, ale věnuji se hlavně těmto dvěma třídám, protože tam jezdí vnuk a druhý začíná. 
Terén byl naprosto vynikající, počasí na 1*. 
Už v seznamováku v Mirdovi chytly saze a bylo vidět, že má tuto trať rád. Ve kvaldě dojel na skvělém 6. místě, a potom přišly samotné závodní jízdy. Tentokrát se mu moc nedařily starty, o to víc prokázal bojovnost. Velká škoda, že v 1. rundě ve druhém kole spadnul a do třetího kola odjížděl s velkou ztrátou jako poslední, ale to co potom předváděl byla fantazie. Pak se vloudila další chybka, kdy viděl žlutou vlajku a myslel, že je konec a odbočil do depa. Než si chybu uvědomil, přišel o několik míst, přesto dojel na 8. místě v pětašedesátkách. K té vlajce se chci vrátit. Na každém podniku se na ukončení jízdy používá vlajka ČERVENÁ, nikoliv, jako v tomto závodě ŽLUTÁ.
Druhá jízda, to byl naprostý opak, jel jako z partesu a dojel na celkovém 5. místě. Po obou jízdách celkové 7. místo. Mirdo, SKVĚLÝ!
Další závod jede v KOZMICÍCH 14.9.2013, kde by chtěl startovat i jeho mladší bráška Tomáš. Ovšem počasí zatím nevypadá nijak dobře. Uvidíme.

FOTO.
VIDEO.

 

Trénink Krupá 25.8.2013

Tak aby toho nebylo málo, tak kluci, tentokrát oba, jeli trénovat do Krupé. Hlavně chtěl jet Tomášek, kterému bylo líto, že nemohl jet ve Voticích. Ale jelikož začíná, tak se mu nám to podařilo rozmluvit.

Video.
 

AMA cup Votice 24.8.2013

Jedním slovem: SUPER. Tenhle podnik byl hodně povedený. Počasí na 1*, Mirdovi se dařilo, hodně závodníků, diváků. 

V pětašedesátkách se sjelo 20 jezdců, padesátek přijelo 6 a bylo se na co dívat. Kluci bojovali jako na MS. Trať upravená jak má být, samozřejmě během dne se ty podmínky měnily, ale to k tomu patří. Trochu obavy jsme měli z kvaldy, ale v Mirdovi bouchly saze a zajel ji skvěle, dojel na 9. místě. Takto, jak jel kvalifikaci, jsem ho ještě jet  neviděl. Je na něm znát, že si začíná věřit a zjišťuje, že se dá závodit i s těmi nejlepšími.  

Teď k jízdám.
Start do 1. jízdy se docela povedl, z 1.zatáčky odjížděl na 8. místě, když se trochu zdržel při proplétání mezi jezdci, kteří se tam malinko naštosovali, ale zvládnul to bezvadně. Dlouho se potom držel na výborném 9. fleku, ovšem pád dvě kola před cílem ho odsunul až na místo 14. I tak velká spokojenost.

Druhá runda byla jako přes kopírák. Po prvním kole jel osmý, potom klesl na devátou příčku, kterou udržel až do cíle, celkově skončil na skvělém 11. fleku.

Jedna věc mě ale trochu zaskočila, a to, že do prostoru pro diváky se někteří museli dopravovat na skůtru, motocyklu atd.. Z depa to bylo cirka 200 metrů, navíc příchod k podchodu, který je tam proto, aby se diváci dostali až téměř k trati není zrovna nejširší. Něco jiného je, když se tam na takto pohybuje pořadatel, ale proč člověk, který se chce podívat? Navíc závodník, který to má fakt kousek.

Video.
Foto.

 

Trénink Kozmice 21.8.2013
Snažíme se dohonit manko v tréninku. Tentokrát oba piloti, Tomášek # 9 a Mirda.
Video.
Foto.

 

Sedlčansko-Slapský pohár 17.8.2013

Tak po delší době je opět o čem napsat. 3.8. jsme se podniku v Sedlčanech nezúčastnili, neb bylo takové vedro, že ani ptáci nelétali. Navíc dovolená +floorballové soustředění, kterému se oba kluci věnují a čas letěl. Takže se jenom něco málo potrénovalo a další závod byl až 17.8. ve Slapech. Tenhle podnik se jel jako memoriál Oťase Tomana a doufám, že už to tak zůstane. Všichni kdo jste ho znali, nebo máte nějaké povědomí, kdo to byl, věnujte mu aspoň vzpomínku.
Samotný závod se povedl, tak jak je
 na Slapech už tradicí, jezdců docela hafo, na to, že se jeli další závody. Bylo hodně sympatické, že někteří kluci, ač jinak jezdí úplně jiné stroje osedlali čízy, Radek Toman, Michal Rudolf a další, a dali i takhle vzpomenout na Oťase.
Mirda byl po ránu na ránu, zdálo se, že je úplně bez chutě, že se mu vůbec nechce. Seznamovák jenom objel, dal si ještě jeden s pětaosmdesátkama, kvalda o něco lepší. 
Ovšem v samotných jízdách byl k nepoznání, jel jako z praku. I když se mu tentokrát nedařily starty, vždy to dohnal na trati. Až zlepší pár věcí, jako jsou skoky, na kterých dost ztrácel, tak to bude na bednu. Ale i tak ho musím pochválit za bojovnost. Velkou smůlu měl Pepíno Aron, který polovinu 2. jízdy jel na prázdné zadní gumě.
V pětaosmdesátkách se zranila Aneta Sichrovská, naštěstí jenom naražená ruka. Další závod chceme jet už tuto sobotu 24.8. ve Voticích, kde se jede AMA cup. Držte Mirdovi palce.
Výsledky jsou na Amk Zalány.
Video.

© J. Pavlík senior

BUELL cup Třebíz 13.7.2013

Po dlouhé přestávce, kdy se jenom trénovalo, jsme vyrazili na (pro nás) neznámou trať do Třebíze. Moc pěkná, rychlá a hodně technická trať. Spousta skoků, sjezdy, výjezdy, prostě jak má být. Sjelo se, podle pořadatelů, 150 závodníků, tradičně nejvíc "vetrošů". Dostavili se ale i jezdci té nejvyšší kategorie, jako Filip Podmol, Honza a Martin Vondráškové, Terešák, Bartoš, Kadleček, Radim Kraus a další, a bylo se opravdu na co dívat. Trať byla připravená dobře, ale (podle mě) byla v některých zatáčkách trochu moc nakropená. 

Seznamovák byl pro Mirdu skoro katastrofa, několikrát upadl, skoro to vypadalo, že končí! Ale v kvaldě už se začínal chytat. 
A potom to vypuklo. Na startu sloučených tříd, 65+85 ccm stálo 17 jezdců, z toho 6 pětašedesátek.
Co se Mirdovi dařilo, byly starty,kdy od žebříku odjížděl mezi prvními ale bylo jasné, že pětaosmdesátky půjdou před něj. Ale i tak si zaslouží velkou pochvalu. 
1. rundu dojel na celkovém 15. místě, 4. ve své třídě. Totéž se opakovalo i v jízdě druhé kde dojel na 13. pozici a opět 4. v pětašedesátkách. V této jízdě se na něm začala projevovat únava, a tak 4. místo udržel o pouhých 0.287 sekundy. 
Celý podnik byl velice vydařený. 
Musím se trochu zmínit o zázemí celého závodu, hlavně co se týká občerstvení. To bylo na absolutní 1*. Klobouk dolů před těmi kdo to měli na starosti, hlavně ta "děvčata", která tam vydržela celý den. Takový výběr se jen tak nevidí. Velký dík!

Příští závod zatím nemáme naplánovaný, ale vypadá to na S-S v Sedlčanech 3.8.2013.
Držte Mirdovi palce.

Foto.

Video.

© J. Pavlík senior


MMČR Junior-Netolice 25.5.2013

Tak jsme se odhodlali k účasti na velkém podniku. Sám Mirda byl pro, abychom se "republiky" zúčastnili, a tak v pátek 24.5. jsme vyrazili do Netolic na jihu Čech. A to v dodávce, kterou si jeho táta pořídil teprve ve středu, a tak tak jsme vyjeli bez jakéhokoliv vyzkoušení. Ovšem Renaultík nezklamal! Po absolvování přejímky jsme se přesunuli k rybníku Podroužek, kde jsme měli zajištěné ubytování. Trochu smůla byla v tom, že tam byl zrovna sraz motorkářů, takže byla obava, že se moc nevyspíme, ale až na prostředního Jaromíra jsme to zvládli vcelku dobře. Až na neskutečnou zimu. 

No, a přišla neděle. Ráno nic moc, voda a zima, na trati bláto. Nejdřív táta zjistil, že na "Kátě" je prázdné přední kolo, a tak honem sehnat novou duši a přezout. Povedlo se včas, a mohlo se jít na seznamovák. Trochu obava byla, ale vše v poho. Na Mirdovi bylo vidět, že se trochu lekl množství nastoupivších jezdců, kterých se sešlo 32. Na tenhle podnik ale jel sbírat hlavně zkušenosti a tak jsme ho museli uklidnit, že vlastně o nic nejde. 

Tak, a šlo se na "kvaldu". Sice ji Mirda zvládnul, ale pořád nedokáže prodat to, co umí. Takže do závodu z posledního fleku.

Počasí se konečně vzpamatovalo a udělalo se krásně.

1. runda: start dobrý, ale potom už to zase nebylo ono. Takže 29. místo. Nic se neděje, hlavně, že dojel v pořádku.

2. runda: totéž v bleděmodrém.

Příští závod pojedeme asi v Poříčí/Sázavou, což je Vizinger cup, 8.6.2013.

Video.

Výsledky.

© J. Pavlík senior


 

11.5.2013 Sedlčansko-Slapský speedcross-Votice

Déšť, déšť a to skoro celý týden před tímto podnikem. Máme, nemáme jet? Obrovské dilema, ale nakonec jedeme. Sice s hrůzou, ale jedeme! 
V depu se moc lidí nenacházelo, postupem času se začal paddock plnit, nakonec hafo jezdců. Zatím bez deště, to jsme netušili, co přijde potom. Začalo se od velkých motorek přes 85 ccm až nakonec 65 ccm. Zatím dobrý. 
Kvalda, a 1. šok. Mirda vystřelil jak z praku a do 1. najížděl na vedoucí pozici a tři kola vodil všechny za sebou. Dostal se před něj Marek Dvořák a v posledním kole, po pádu další dva, Martin Venhoda a Luboš Kuchta. I tak vynikající výkon. 
A pak to přišlo. Spustil se slejvák, do té rozježděné tratě. 
1. runda: 
Terén jak po válce, ale kluci se do toho pustili jako profíci. Mirda zaspal na startu, ale na tom terénu si vedl opět na 1.Dojel na čtvrtém místě.
Pořadatel po odjetí všech tříd svolal válečnou poradu, co dál. Jet druhé jízdy nebo ne?
JEDE SE.
2. jízda:
Sice už nelilo tolk, ale trať byla  ještě horší, než  v jízdě první. Ale rozhodli si sami jezdci. Tak šli na start.
Opět menší Mirdovo zdržení na startu, ale šel do toho srdnatě a brzy se dostal na třetí pozici, kterou udržel až do cíle.
Tenhle závod se mu fakt vydařil. Musím se zastavit u klučinů a jedné dívčiny na padesátkách. Klobouk dolů před jejich výkonem na tomto terénu.

Příště chceme zkusit republiku a to v Netolicích 25.5.2013. Držte Mirdovi palce!

Video.
Výsledky.

© J. Pavlík senior

 

 

5.5.2013 CAMS IMČR Ledeč nad Sázavou

Tak tohle byl horor. Celý týden pršelo, a tak jsme byli zvědaví, co to udělalo s tratí. Pořadatelé ji sice upravili, ale to co s ní udělal déšť, bylo neskutečné. Dokonce to pár lidí vzdalo a odjelo domů. Začínali MX2 a i jim  dělalo potíže trať projet. Potom nastoupila třída OPEN aby to těm pětašedesátkařům trochu rozjezdili a další jeli 85 ccm. No a došlo na pětašedesátky. Pouze dva kluci projeli jedno kolo, ostatní museli skončit, protože to bylo trápení. Pořadatelé dělali co mohli, bahno se snažili strhnout, tak aby mládež mohla jet kvaldu. Ta také brzo skončila, a tak kvalifikaci jeli 85 ccm, MX2 a OPEN. Tihle borci to jakž takž rozjezdili a tak do samotného závodu už mohli nastoupit i 65 ccm. Dostali k dispozici 2 zaváděcí kola a pak už se jelo na ostro. Na start se postavilo 15 pilotů a pustili se do sebe. Mirda měl skvělý start, ale brzo zaklapl plyn a tak do 1. zatáčky najížděl jako devátý. Na takhle těžkém terénu jel vůbec poprvé a přesto se s tím popral parádně. Nakonec dojel jako poslední klasifikovaný, a to na 12. místě. Ti za ním neodjeli předepsané % kol. Ve druhé jízdě už se tolik nedařilo, 3 pády ho odsunuly až na konec. Ale klobouk dolů před všemi těmi kluky, protože zvednout po pádu motorku bylo něco neuvěřitelného. Tentokrát se bylo na co dívat, poněvadž v OPENech jeli takoví borci jako Jirka Čepelák, Smitka, Neugebauer, Kadleček, Žerava a další. Až na to počasí parádní podnik. Diváků se sešlo pomalu jako na MS a myslím, že určitě nebyli zklamáni. Než jsme odjížděli, spustil se opět déšť, a jak jsem se dozvěděl, tak ostatní třídy druhou jízdu nedokončily. 
Příští závod 11.5.2013 ve VOTICÍCH.

Video.
Výsledky.

© J. Pavlík senior

20.4.2013 Sedlčansko-Slapský speedcross.

Tak to konečně vypuklo! 1. závod Sedlčansko-Slapského speedcrossu se povedl, až na tu zimu. Sice po ránu bahýnko, ale velké motocykly to těm menším rozjezdily a tak to potom bylo OK. Jezdců se celkem sešlo cca. 130, a tak bylo na co koukat. Na Mirdovi bylo vidět, že má hrozně málo natrénováno a tak si ještě nevěřil. Ovšem každou jízdou bylo vidět jak se do toho dostává. To bylo znát hlavně ve 2. rundě, když mu na startu vinou špatného zařazení zdechnul motor, a než ho znovu nakopnul, byli ostatní hodně daleko. To se už nedalo dohnat, ale byla vidět obrovská vůle s jakou se pustil do stíhačky. Nic se neděje, do konce sezony je ještě daleko. Organizace, jak je na tomto seriálu zvykem, klapala na 1. Překvapil malý Venhoda, který ještě loni jezdil padesátku, ale přesto ve vyšší třídě pojel ty zkušenější. To je asi tak všechno a příští závod nás čeká v Ledči nad Sázavou, což je MČR v rámci CAMS, 5.5.2013.
 

Video.
Výsledky.

© J. Pavlík senior


10.4.2013
Tak jsme se konečně, snad, dočkali. Zima dlouhá, předlouhá, zkrátka ošklivá. Motorky nablýskané, promazané, jen vyrazit ale ten zatracený sníh ne a ne zmizet. Ale je to za námi, a tak hurá do terénu. Není sice natrénováno, ale to se určitě dožene.
Asi jste si všimli, že naše stránka má jiné záhlaví. Museli jsme změnit i název týmu a to proto, že již nebudeme jezdit pod hlavičkou obce Stříbrná Skalice. Ze strany obce není zájem a tak z naší také ne. Že byl Mirda 3. v MČR crosscountry naprosto nikoho nebere a tak Stříbrnou Skalici nebudeme propagovat. Název týmu JTP se odvíjí od jmen obou jezdců a to Jaromír a Tomáš Pavlíkovi.
První závod bychom chtěli jet v Sedlčanech 20.4. v rámci Sedlčansko-Slapského speedcrossu. Ovšem pokud bude Mirda úplně zdravý.
Těšíme se na setkání se starými známými, Anetou, Davidem a dalšími.
Takže se snad v těch Sedlčanech uvidíme.
Zatím vše a sportu zdar, motocrossu zvlášť.
© J. Pavlík senior